Remedy Entertainment Oyj | Lehdistötiedote 12.6.2018 klo 5.30

Remedyn paljon odotettu Control-peli paljastettiin alan merkittävässä E3-tapahtumassa Los Angelesissa

Suomalainen pelistudio Remedy Entertainment ja italialainen julkaisija 505 Games julkistivat entuudestaan P7-koodinimellä tunnetun pelin, jonka ensimmäinen traileri esitettiin yksinoikeudella Sony PlayStation E3 -tiedotustilaisuudessa.

Max Payne ja Alan Wake -menestyspeleistä kansainvälisesti kuuluisan Remedyn luoma Control on kolmannen persoonan toimintaseikkailu, joka yhdistää kehittäjän aikaisemmista peleistä tuttua asetaistelua ja yliluonnollisia voimia entistä laajempaan ja syvällisempään pelimaailmaan.

Remedyn omalla Northlight-teknologialla kehitetty Control sijoittuu New Yorkiin, jossa salamyhkäisen Federal Bureau of Control -viraston uusi johtaja Jesse Faden ryhtyy taisteluun virastoon hyökkäävää tuonpuoleista uhkaa vastaan. Pelattavuus edellä rakennettu Control haastaa pelaajat ottamaan yliluonnolliset kyvyt haltuun oudon arkisessa ja ennalta-arvaamattomasti muuttuvassa ympäristössä.

Control edustaa uudenlaista Remedy-peliä, jossa ainulaatuinen kykymme rakentaa mukaansatempaavia maailmoja yhdistyy pelimekaniikkoihin, jotka mahdollistavat pidempiä pelikokemuksia. Keskeinen tavoitteemme on ollut tarjota yleisölle enemmän pelattavuuteen pohjautuvia tapoja kokea tarinoitamme omalla tahdillaan”, sanoo pelin ohjaaja Mikael Kasurinen.

“Ensimmäisistä tapaamisistamme Remedyn kanssa lähtien Control on inspiroinut meitä näkemyksellään ja laajuudellaan. Olemme ylpeästi mukana auttamassa heitä tuomaan pelin esille ja saamaan sen pelaajien käsiin. Uskomme, että Control tulee olemaan jälleen uusi ja entistä suuremman mittakaavan menestys molemmille yhtiöille”, sanoo 505 Gamesin toimitusjohtaja Neil Ralley.

Control julkaistaan PlayStation 4 ja Xbox One -pelikonsoleille ja Steam-kauppapaikassa tietokoneille vuonna 2019. Sony, Remedy Entertainment ja 505 Games ovat sopineet markkinointiyhteistyöstä, jonka avulla Control saa huomattavasti näkyvyyttä PlayStation 4 -alustoilla. www.controlgame.com

E3 (Electronic Entertainment Expo) on Los Angelesissa järjestettävä videopeliteollisuuden merkittävin vuosittainen tapahtuma, jossa maailman suurimmat konsoli- ja tietokonejulkaisijat esittelevät uusimpia videopelejä ja peliteknologiaa kansainvälisen mediahuomion saattelemana. Control sai ensi-iltansa konsolimarkkinajohtaja PlayStationin kutsuvierastilaisuudessa, joka järjestettiin Sonyn elokuvastudioilla.

Lisätietoja

Viestintäjohtaja Thomas Puha
Puhelin: 09 435 5040
Sähköposti: thomas.puha@remedygames.com

Lyhyesti Yhtiöistä

Remedy Entertainment Oyj on Espoossa vuonna 1995 perustettu kansainvälisesti menestynyt peliyhtiö. Remedy kehittää tarinallisia ja visuaalisesti näyttäviä konsoli- ja tietokonepelejä, joita julkaisevat tunnetut kumppanit kuten Microsoft, Rockstar Games ja Smilegate. Remedyn julkaisemia pelejä ovat mm. Death Rally (1996), Max Payne (2001), Max Payne 2: The Fall of Max Payne (2003), Alan Wake (2010), Alan Wake’s American Nightmare (2012) ja Quantum Break (2016). www.remedygames.com

505 Games on kansainvälinen videopelijulkaisija, joka tarjoaa laajan valikoiman pelejä kaikenikäisille ja -tasoisille pelaajille. Yhtiö julkaisee ja levittää maksullisia ja free-to-play -pelejä johtaville pelikonsoleille, tietokoneille, mobiililaitteille sekä kannettaville ja sosiaalisen median pelialustoille. 505 Gamesilla on toimistot Kaliforniassa, Englannissa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Espanjassa ja Kiinassa. Yhtiö toimii levittäjä- ja lisensointipartnereiden muodostamassa verkostossa kaikilla muilla markkinoilla. Lisätietoja 505 Gamesista ja sen tuotteista osoitteessa www.505games.com